Eskişehir’de Nerede Ne Yenir
Eskişehir’de nerede ne yenir sorusunun kısa cevabı olarak hemen kısa listeyi paylaşayım ancak baştan da söyleyeyim, beklentiniz yüksek olmasın.
- Kör Kamil Meyhanesinde meze (tel: 0 222 231 6011)
- Ciğerci Ahmet’te ciğer (tel: 0 222 230 7909)
- Kırım Çibörekçisi’nde çibörek (tel: 0 222 217 2626)
- Papağan Çiğbörek’te çiğbörek (tel: 0 222 231 4362)
- Karakedi Bozacısında boza (tel: 0 222 231 1231)
Bizim listemizde bir de Abdüsselam balaban kebap salonu vardı (0 222 231 1444) ancak uğrayamadık, belirteyim.
Kör Kamil Meyhanesi
Eskişehir’e varışımız akşamüzeri olunca ilk öğün de akşam yemeği oldu. Önceden notlarıma eklediğim Kör Kamil meyhanesini arayıp yer ayırttım, son masayı rezerve etmişim. Mutfağın karşısında, tuvalet geçişinin yanında yer alan masamıza yerleştik. Mekan tipik bir meyhane, üst katlarına çıkmadık ancak alt katını çok sevimli bulduk. Çok yoğun olduğu için mutfakta mezelerin siparişlerle birer birer bittiğine tanık olduk.
Bizim yediklerimizden bakla ve kızartma ve haydari iyi, yoğurtlu semizotu ortalama, enginar yavandı (hele ki biz İzmirliler için, üstelik tam mevsimindeyken, İzmir meyhaneleri içinde nefis yapanlar var). Niyetimiz etlerle devam etmekti ama mutfaktan çıkan ev yapımı patates kızartması aklımızı çeldi, yanına bir de atom sipariş ettik, aşırı acıydı. Ciğer denedik üstlük olarak ancak yavandı. 50lik rakı ile 200 liralık hesap (Nisan 2017) pek et tüketilmediği düşünülürse ortalamanın üzerinde ancak bizim Eskişehir gezimizin favori yemek durağı oldu.
Meyhane çıkışı eve dönerken Fadima Tadım önünde gaza gelip toplam 15 liraya dondurma aldık, bitirmeden atacak kadar yavan bir dondurmaydı ne yazık ki.
Çibörek; Eskişehir’de Nerede Ne Yenir ?
Sabah uyanır uyanmaz Kentpart içerisindeki Kırım Çibörekçisi’ne gittik. Mekan girişinde “düğüne mi geldiniz?” diye sordular (sabah sabah ne düğünü). Meğerse mekanda düğün mevlüdü varmış. Bu organizasyon nedeniyle gerçek performanslarından uzak mı kalmışlardı bilemiyorum ama çibörekler bizim için büyük hayal kırıklığı oldu. 2 porsiyon çiböreğe 3 çayla 23 lira ödedik (Nisan 2017), ilahiler başlar başlamaz da mekandan ayrıldık.
Çibörek hevesi o kadar kursağımızda kalmıştı ki akşam Papağan Çiğbörek önündeki uzun kuyruğa girmeye çekinmedik. İyi çiböreğe ulaşma ümidi ile bir saat sabretmemiz gerekti, bir kısmı masa bekleyerek, bir kısmı yemek. Ancak büyük bir hayal kırıklığı daha bizi bekliyordu. İzmir’de daha güzel çibörek yapan yerler bildiğim için mutluyum. 2 porsiyon çibörek ve 4 ayran için 33 lira ödedik (Nisan 2017).
Ciğerci Ahmet
Aslında niyetimiz balaban köftesi yemekti ancak Abdüsselam ve telefon ettiğimiz tüm diğer balabancılar Pazar günleri çalışmamayı tercih etmişler. Biz de sosyal medyadan bize önerilen Ciğerci ahmet’e gittik, iyi ki de gitmişiz, mekanın kendisinden işleyişinden çok etkilendik. Mekanın dar girişi sonrasında ulaşılan salon akıllara zarar boyutta. Bir masaya yerleştik, garson siparişi almaya geldi, ciğer yiyelim tabi de lahmacun da tadalım dedim, lahmacun ikram olarak gelecek zaten dedi.
Ortaya salata, lahmacun, içli köfte, çiğ köfte ve bakır taslarda ayranlar hemen geldi. Bir tek içli köftelerin gayet yavan olduğunu belirtmeliyim. 2 ciğer, bir de patlıcan kebabı sipariş etmiştik, yediğim en iyi ciğer değildi belki ama güzeldi. Üzerine bir künefe ve bir katmer sipariş ettik. Aman katmer söylemeyin, ciddi başarısız. Deli gibi yedikten sonra 2şer de çay içtik. Hesap 100 lira tuttu (Nisan 2017). Yemekleri çok iyi olmasa da gözü doyurması açısından çok iyi, servisin makine gibi işleyişi ve dekorasyonu açısından ise olağanüstü. Eskişehir’de nerede ne yenir listenize almanızı tavsiye ederim.
Comment(1)